İsen Boga Kimdir?

İsen Boga Kimdir?
İsen Boga Kimdir
İsen Boga, Yıldırım Beyazıt komutası altında ki Osmanlı ordusu ile Timur komutası altında ki Timur imparatorluğu arasında geçen Ankara savaşının kaderini değiştiren bir Türk komutanıdır. Yıldırım Beyazıt komutası altında ki Osmanlı Ordusu avantajlı durumdayken Yeniçerilerin hiç görmediği filler ile saldırarak Osmanlı ordusunun tüm düzenini bozup savaşın Timur İmparatorluğu lehine sonuçlanmasını sağlamıştır. İsen Boga fil taburu ile muazzam bir başarı elde ederek övgüye mahzar olmuş ve ölene kadar görevini sürdürmüştür.

İsen Boga isminde ki '' İsen '' bu günkü kullanımıyla '' Esen '' Boga'nın lakabıdır. Esen, övülmüş, kutlu, mutlu anlamındadır. Bu lakabı kullanmasının nedeni damarlarında Cengiz Han'a dayanan kan taşımasındandır. Boga ise şimdi ki kullanımı ile '' Boğa '' o yıllarda Türkler arasında yaygın kullanılan bir isimdir.

Bu gün itibari ile Ankara Uluslar Arası Esenboğa Havalimanı İsmi İsen Boga dan Gelmektedir : Konu hakkında daha detaylı ilgi için buradan buyurun : Esenboğa İsmi Nereden Geliyor ?




0 yorum:

Yorum Gönder